voor alle nieuwsbrieven kunt u naar benedenscrollen.

 

ballonvaart 27-9-2014
 
Joop en Diane vonden de ballonvaart heel leuk, maar ook heel spannend.
 
Carnaval in Aardenburg

Zaterdag 1 maart zijn we met z'n allen gaan kijken naar de carnavals optocht in Aardenburg. Een deelnemer en werknemer liepen mee in de optocht als eend. Ondanks de kou en regen had iedereen het reuze naar z'n zin en genoten ze van de optocht.

Schaap verhuizen 12/02/2014

Vandaag moest Alberto ( de schapenram ) weer terug naar de eigenaar. Alberto is een paar maanden bij ons geweest om onze ooitjes te dekken. In de tijd dat hij bij ons heeft gestaan is iedereen gehecht aan hem geraakt. We vonden het dus allemaal jammer dat hij weer terug moest naar zijn eigenaar. We hopen allemaal hem volgend jaar weer terug te zien. Hieronder nog een paar actiefoto's van de verhuizing.

 

NIEUWSBRIEF ONDERNEMERSVERENIGING NIEUWVLIET, EDITIE 5

 

Nieuw item:  ‘geef de pen door'

Om de personen achter de bedrijven in ons dorp te leren kennen, introduceren

wij in deze nieuwsbrief het item ‘geef de pen door'

 

Elke editie van de nieuwsbrief mag één van de Nieuwvlietse ondernemers een aantal vaste vragen beantwoorden en aan het einde van het interview zal hem of haar gevraagd worden aan welke ondernemer de pen doorgegeven mag worden.

Het eerste interview zal gehouden worden met

Joop Le Grand van zorgboerderij Jodi Sintepier.

 

1 ) Wie ben ik, wat ben ik & waar ben ik:

Ik ben Joop le Grand, was een echte schoolmeester, en ik ben nu samen met mijn vrouw Diane eigenaar, beheerder van de zorgboerderij Jodi Sintepier.

 

2 ) Hier blinkt mijn bedrijf in uit:

Onze zorgboerderij bestaat nu 11 jaar, en is in deze tijd uitgegroeid tot een zorg bedrijf met 4 werknemers, die de zorg hebben voor ruim 30 deelnemers (in de leeftijd van 3 tot 22 jaar).

We onderhouden contacten met vele scholen, instanties; we kennen vele mensen in Zeeuws Vlaanderen en nog meer mensen kennen ons.

Veel van onze bedoelingen, aanpak en begeleiding hebben we genoteerd in de nota "Kwaliteits zorg"; dit stuk is gecontroleerd door de Federatie Landbouw en Zorg, vertegenwoordigers van deze organisatie zijn bij ons geweest,   de Arbo kwam, Inspecteurs kwamen en iedereen heeft alles tot nu toe in orde bevonden:   daarom kregen we het Keurmerk: "Kwaliteit laat je zien".

 

3 ) Nieuwvliet is voor mij als ondernemer te onderscheiden van andere dorpen door:

Nieuwvliet is voor ons een machtig dorp om in te wonen, met machtige bewoners; iedereen kent onze deelnemers en onze deelnemers kennen zovele mensen, en zijn dan graag geziene gasten; men staat erg positief tov Jodi en men stimuleert ons, geeft waarderingen.

Via JODI is Nieuwvliet een centrum in Zeeuws Vlaanderen geworden voor de opvang en begeleiding van kinderen en jong volwassenen met een hulpvraag.

 

4 ) Ik heb als dromen & doelen:

Uitbouw en vervolmaking van de zorgboerderij; trends in de gehandicaptenzorg volgen om zo

up to date te blijven en nieuwe invullingen mogelijk te maken.

We willen graag dat JODI zo bekend blijft en gewaardeerd wordt als zorgboerderij als tot nu toe.

 

5 ) Ik geef de pen door aan:

Fam. Fenijn.

 

 

Open dag brandweer 2/11/2013

We zijn afgelopen zaterdag naar de opendag van de  brandweer in Oostburg geweest. De kinderen mochten allemaal een ritje mee in een brandweerwagen. Ook mochten ze met een waterslang van de brandweer letters omspuiten. Verder hebben we nog een demonstratie bijwegoond van hoe de brandweer een slachtoffer uit een auto bevrijdt. Aan het einde van de dag zijn we nog met z'n allen naar de Smickelaer  geweest en hebben daar gezellig nog wat met elkaar gedronken als afsluiter van een leuke dag.

 

 

 

Garnalen vissen 26/10/2013

 

We zijn afgelopen zaterdag met z'n allen naar het strand gegaan om te kijken hoe Paardenmelkerij Nortier - Buijze met hun Belgische trekpaarden ging garnaalvissen. Het was heel mooi en interressant om te zien hoe het allemaal in z'n werk ging. Toen het allemaal klaar  was gingen we met z'n allen nog wat eten bij het strandpaviljoen en zijn met een volle buik terug gegaan naar de boerderij.

 

 

Ballonvaart 12/10/2013

 

Zaterdag 12 oktober hebben een leerling en begeleider een ballonvaart gemaakt.

We hadden twee kaartjes hiervoor gekregen van bouwbedrijf Buize uit Nieuwvliet.

Onze enorme dank daarvoor.

Onze leerling Nienke Verhage en onze medewerkster Marloes van Kessel hadden gewonnen door lootjes te trekken.

Ze werden verwacht om kwart voor vier op het terrein van de Boerenhoeve in Nieuwvliet.

Om 4 uur toen de ballon gereed was en ze waren ingedeeld in een groep waren ze klaar om te vertrekken .

Hieronder een paar foto's van deze leuke dag.

 

             

              

Oud leerling van Jodisintepier

boerendag zaterdag 10 '08' 2013

Martijn deed mee aan de boerendag, met de farmall

Sinds vrijdag 19-04-2013 hebben wij op de boerderij een nieuw paard! haar naam is Femke.